Cum să recrutezi cel mai ușor muncitori străini în compania ta pentru anul 2024

Nu mai încape îndoială că numărul de muncitori asiatici a crescut semnificativ în ultimii ani pe piața de muncă românească. În anul 2024 se estimează că va fi atins un contingent de 100.000 angajați străini. Pentru companiile dornice de evoluție devine un avantaj semnificativ, mai ales că asiaticii sunt recunoscuți pentru abilitățile diverse pe care le au. Se adaptează cu ușurință condițiilor de lucru, sunt respectuoși și comunicativi. Totuși, dacă vrei să-ți completezi cu succes resursele și să înregistrezi inevitabil rezultatele dorite, ai nevoie de o strategie adaptată. Într-adevăr, asiaticii sunt dispuși să lucreze în România, dar cum îi poți valorifica la maximum? 

Ce rol are aici o agenție recrutare muncitori Asia, dar și cum pot bifa corect toate etapele implicate în proces afli în rândurile de mai jos. 

Stabilește în ce domenii sau roluri ai nevoie de muncitori străini

Înainte de a aloca muncitori asiatici companiei tale trebuie să iei în considerare câteva aspecte importante. Iată doar câteva dintre ele:

  • Analizează nevoile specifice în materie de resurse umane – Identifică exact ce poziții necesită muncitori străini și care sunt cerințele specifice pentru acele roluri. Trasează câteva obiective de business și gândește pe termen lung. Înțelegerea clară a nevoilor te va ajuta să orientezi eforturile de recrutare.
  • Pune accent pe abilitățile unor muncitori din Nepal și ia o decizie în consecință – În funcție de țara de proveniență, viitorii candidați prezintă caracteristici specifice. Unii sunt mai buni la comerț și logistică, pe când alții s-au specializat în domeniul HoReCa. 
  • Promovează cultura companiei – Prezintă în mod activ cultura companiei tale și avantajele oferite angajaților. Vorbește deschis despre oportunitățile și trainingurile profesionale, dar și despre componența echipei. 

Colaborează cu agenții de recrutare specializate în domeniul tău de activitate

Oricât de simplu ar părea în teorie, procesul de recrutare muncitori Asia nu este deloc unul ușor. Tocmai de aceea, dacă vrei să economisești timp și bani e recomandat să colaborezi cu o agenție specializată. 

Beneficiile pe care le poți resimți la nivelul companiei sunt cât se poate de variate: 

  • Cunoașterea profundă a industriei –  Agențiile specializate în domeniul tău de activitate pot identifica mai bine candidații cu abilitățile și experiența necesare. Profesioniștii știu care sunt cele mai mari provocări ale industriei și vin cu soluții adaptate. 
  • Acces la rețele extinse – În general, o agenție recrutare muncitori străini dispune de o bază extinsă de date și are la dispoziție metode facile de filtrare a CV-urilor. Tocmai de aceea, au acces la candidați care nu sunt disponibili pe platformele publice, ceea ce reprezintă un plus în fața concurenței.
  • Asistență în procesul de negociere – Poți avea parte de asistență în procesul de negociere cu posibilii candidați. Astfel, te vei asigura că ofertele de muncă sunt atractive și competitive pentru ambele părți.  

Totuși, nu-i de ajuns să aduci muncitori străini în România cu ajutorul unei agenții. E esențial să pui accent și pe: 

  • Comunicare deschisă – Menține o comunicare deschisă și transparentă cu agenția de recrutare. Furnizează informații clare despre cerințele postului și cultura companiei.
  • Definirea clară a așteptărilor – Stabilește dinainte cerințele în ceea ce privește calitățile și abilitățile pe care le cauți la candidați. Cu cât experții înțeleg mai bine ce vrei, cu atât procesul va fi mai eficient.
  • Colaborare pe termen lung – În cazul în care intenționezi să colaborezi în mod frecvent cu agenția, construiește o relație pe termen lung. Parteneriatele durabile garantează avantaje pe măsură. 

Oferă un pachet de beneficii atractiv pentru muncitorii străini

Vrei să aduci muncitori din Sri Lanka în compania ta? Pe lângă definirea unei strategii de angajare e foarte important să te decizi asupra pachetului de beneficii oferite. Iată doar câteva dintre cele mai apreciate: 

  • Program flexibil  – Oferă zile libere și concediu de odihnă. Ai grijă, de asemenea, la trasarea sarcinilor în așa fel încât să răspundă așteptărilor candidaților și implicit să respecte fișa postului.
  • Mediu de lucru prietenos – Comunică echipei din timp faptul că vei aduce muncitori din Sri Lanka. Asigură-te că odată ajunși se integrează în atmosfera de lucru și că se simt bine. 
  • Asigurare medicală – Include servicii de asigurare medicală pentru a garanta angajaților siguranță, dar și a evita riscurile unui accident neprevăzut. 
  • Dezvoltare profesională – Oferă oportunități pentru evoluție în carieră. Programele de formare și integrare în societate pot contribui la angajarea pe termen lung a muncitorilor străini.
  • Beneficii sociale și recreaționale – Pe lângă mediul de lucru sigur și bazat de diversitate, muncitorii au nevoie și de momente recreaționale. Așadar, nu ezita să le pui la dispoziție facilități sportive sau invitații la diverse evenimente sociale. 

Procesul de angajare muncitori străini include mai mulți factori. În primul rând trebuie să evaluezi nevoile specifce companiei, dar și industriei în care activezi. De asemenea, etapele de filtrare a opțiunilor disponibile ar trebui să se facă de către experți în domeniu, tocmai pentru a evita din start eventualele probleme. 

Contactează acum o agenție recrutare personal asiatic și bucură-te de avantaje specifice!

Related posts

Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?