Top țări din Asia de unde companiile românești angajează cel mai des muncitori asiatici

Știai că cererile de angajare personal asiatic au crescut substanțial în ultimii ani? Este o situație care a intervenit tocmai din cauza deficitului forței de muncă. Candidații români preferă să emigreze sau să refuze salariile din domenii orecum HoReCa sau construcții. Tocmai de aceea, angajatorii s-au reorientat în ceea ce privește procesul de angajare.

Cetățenii asiatici sunt la mare căutare, tocmai pentru că asigură companiilor succesul mult așteptat. Sunt recunoscuți pentru felul lor simplist de a privi lucrurile, dar și pentru abilitățile pe care le prezintă. Însă, motivele pentru care antreprenorii aleg personal din afara Europei nu se opresc aici. Descoperă mai jos tot ce trebuie să știi despre avantajele recrutării angajaților asiatici.

Beneficiile aduse de recrutarea de personal asiatic în companiile din România

Dacă ai optat pentru muncitori asiatici, beneficiile de care te vei bucura nu vor întârzia să apară.

Printre ele se numără:

 • Extinderea serviciilor – Tocmai pentru că se pot adapta cu ușurință condițiilor de lucru, muncitorii asiatici îți vor oferi posibilitatea de a gândi noi strategii pentru business-ul tău. Vei reuși, așadar, să derulezi proiecte de amploare și să obții rezultate durabile.
 • Mediu de lucru divers – Angajații asiatici vor oferi o pată de culoare colectivului, tocmai prin felul lor de a fi. Sunt empatici, răbdători și știu să lucreze în echipă, ceea ce va spori atmosfera la locul de muncă și va crește productivitatea. Pot aduce perspective unice și abordări inovatoare, bazate pe experiențele lor personale și culturale.
 • Siguranță sporită – Asiaticii pun foarte mult accent pe loialitate și respect. Odată ce au intrat în firma ta, vor aloca toate resursele necesare pentru a obține rezultate profesionale. Nu va mai trebui să-ți faci griji în ceea ce privește reluarea etapelor de angajare personal asiatic.

Care sunt cele mai populare țări din care angajatorii români preferă să recruteze forță de muncă asiatică?

Acum că ai aflat care sunt principalele beneficii pe care le aduce infuzia de muncitori asiatici, iată care sunt țările cele mai solicitate:

 • Nepal – Conform unui studiu, aproximativ 17.800 de muncitori de pe piața locală sunt nepalezi. Forța de muncă din Nepal este recunoscută pentru dedicare, hărnicie și profesionalism. Sunt solicitați în special în domeniul construcțiilor, tocmai datorită rezistenței aparte la condiții de lucru dificile.
 • Sri Lanka – Dacă ai optat pentru muncitori din Sri Lanka, vei resimți în cel mai scurt timp o creștere substanțială a productivității. Angajații iau adesea inițiativa și au un respect imens față de conduita etică în muncă. Se potrivesc de minune în industria textilă, cât și în domeniul serviciilor.
 • India – Cunoscuți pentru expertiza tehnică de care dau dovadă, indienii se pretează locurilor de muncă din construcții, imobiliare sau IT. Au o gândire pragmatică și vin cu soluții pe termen lung.
 • Filipine – Muncitorii din Filipine sunt căutați în întreaga lume pentru abilitățile lor în domeniul serviciilor. Pot fi angajați în industria ospitalității, cum ar fi hoteluri și restaurante, ca personal de curățenie, bucătari sau chelneri. De asemenea, sunt apreciați pentru abilitățile lor de îngrijire a copiilor și a persoanelor în vârstă.

Ce trebuie să știe angajatorii înainte de a recruta personal asiatic?

Chiar dacă beneficiile pe care le oferă sunt diverse, recrutarea personalului asiatic nu este deloc o treabă ușoară. Fie că ai ales muncitori din Nepal sau India, ca angajator, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

 • Ia în calcul bagajul cultural pe care îl prezintă fiecare candidat în parte – Fiecare țară asiatică are în spate o istorie bogată, presărată de tradiții, obiceiuri și practici religioase. Nu scăpa din vedere lucrurile la care candidații țin cel mai mult și gândește-te dacă poți să le asiguri un mediu de lucru plăcut.
 • Evaluează atent competențele și calificările de care dispun candidații – Poți utiliza metode de evaluare standardizate, cum ar fi interviuri, teste de competențe și verificări ale referințelor. Înainte de a efectua procedurile de recrutare trebuie să te asiguri înainte de toate că angajatul este potrivit cerințelor.
 • Creează un mediu de lucru tolerant – Este esențial să respecți drepturile muncitorilor. Toți angajații, indiferent de originea lor, trebuie tratați în mod egal și să li se ofere aceleași oportunități de dezvoltare și avansare în carieră.

Care este cel mai ușor mod de a recruta candidații asiatici?

Recrutarea candidaților asiatici poate fi abordată în mai multe moduri. Poți participa la târguri și conferințe internaționale sau poți opta pentru platforme de recrutare specifice. Totuși, una dintre cele mai sigure și ușoare modalități de a angaja candidați din afara spațiului european este colaborarea cu o agenție recrutare personal asiatic. De ce tocmai așa?

Specialiștii în domeniu îți asigură o gamă variată de beneficii:

 • Au numeroase baze de date din care pot alege muncitori din Nepal, India, Filipine sau Sri Lanka.
 • Dispun de experiența necesară pentru a filtra opțiunile disponibile.
 • Sunt orientați către succes și respectă întocmai prevederile legale.
 • Pot oferi asistență în gestionarea documentelor, permiselor de muncă, vizelor și altor aspecte administrative.
 • Au adesea cunoștințe și înțelegere aprofundată a diferitelor culturi și cerințe lingvistice.

Care sunt legile și reglementările legate de angajarea unui extracomunitar?

Pentru a putea facilita recrutarea unor muncitori asiatici, va trebui să respecți întocmai prevederile de natură legislativă. În caz contrar, va trebui să suporți repercusiunile.

Printre cele mai importante documente pe care trebuie să le obții pentru a putea defini rezultatele dorite se numără:

 • Avizul de angajare,
 • Viza de lungă ședere,
 • Permisul de ședere în scop de muncă.

Candidații trebuie să dețină un pașaport valabil pe toată durata șederii, tocmai pentru că pe baza lui sunt eliberate avizul de angajare și viza. Angajatorii sunt obligați să încheie contracte, în care să menționeze toate detaliile despre angajare, de la valoarea salariului până la drepturile și obligațiile individuale.

Vrei să-ți extinzi afacerea și să te bucuri de succesul la care ai visat dintotdeauna?

Nu ezita să alegi muncitori din India, Filipine, Sri Lanka sau Nepal! Sunt răbdători, implicați și dornici să-ți ofere contextul ideal evoluției.

Related posts

Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?