De ce companiile românești din domeniul construcțiilor preferă să angajeze muncitori din Asia?

Ideea angajării de muncitori străini a devenit foarte populară în rândul antreprenorilor români. Fie că e vorba de cei aflați la început de carieră sau de adevărați profesioniști, procesul de recrutare a căpătat pentru toți noi premise. Personalul asiatic s-a demonstrat a fi cel mai accesat de companiile românești din domeniul construcțiilor și nu numai. Totul vine în contextul în care piața forței de muncă din România se confruntă în continuare cu o criză de personal. Într-o industrie care necesită atenție la detalii, seriozitate și abilități tehnice precise așa cum este cea tehnică, angajații trebuie să fie pe măsura așteptărilor. Asiaticii ies în evidență prin avantajele diverse pe care le garantează angajatorilor – pe toate le poți descoperi în rândurile de mai jos!

Muncitorii asiatici sunt interesați să lucreze în industria construcțiilor, un domeniu unde în România există cereri mari de forță de muncă

Știai că aproximativ 75% din antreprenorii din domeniul construcțiilor au declarat că nu au suficient personal pentru a-și derula proiectele? Este o statistică de la finalul anului 2023, ceea ce este cu atât mai îngrijorător. Problema deficitului de angajați nu a fost pe deplin rezolvată, chiar dacă angajatorii au investit în echipamente moderne și condiții de lucru adaptate la noile standarde. 

Principalul motiv pentru o asemenea situație ar fi lipsa de formare în domeniu, dar și nemulțumirile cu privire la salariul oferit. Nu mai există școli de profil sau candidați interesați să practice o profesie, iar personalul specializat alege să părăsească țara din motive financiare sau sociale.

Tocmai de aceea, mulți se orientează către angajare muncitori străini. Este o soluție mult mai practică, tocmai pentru că asiaticii au o cultură a responsabilității și loialității față de angajator. Mulți dintre ei dispun de calificările necesare și se adaptează cu ușurință în funcție de proiect. De asemenea, sunt atenți și dornici să-și perfecționeze abilitățile. Așadar, 57% dintre constructori se pregătesc pentru angajări în următorul an. Pe lista priorităților se află muncitori construcții Asia. 

Costurile pe care un angajator le efectuează cu un angajat din Asia sunt la fel sau chiar mai mici decât cu un angajat român

Avantajele pe care le resimt angajatorii nu se rezumă doar la nivelul productivității. Poate cele mai pregnante beneficii au legătură cu investiția totală pentru recrutare muncitori din Asia. 

Chiar dacă pentru mulți pare un proces complicat, costurile angajării de personal străin nu sunt deloc ridicate. Ba mai mult, în unele cazuri pot fi chiar mai mici decât cele pentru recrutarea muncitorilor români. Într-adevăr, obținerea actelor poate dura destul de mult. De exemplu, avizul de muncă poate fi emis după una sau două luni. După viza de ședere poți aștepta de la două săptămâni până la două luni. Totul depinde foarte mult de legislația țării de proveniență, dar și de etapele birocratice care intervin în fluxul de activități.

Per total, cheltuielile pentru etapele de recrutare muncitori din Asia sunt cât se poate de avantajoase. Muncitorii asiatici nu emit pretenții în lipsa fără motiv și nici nu sunt veșnic nemulțumiți de salariile pe care le primesc. Din contră, cei mai mulți dintre ei sunt foarte recunoscători pentru pachetul salarial pentru că în țările de unde vin situația economică este destul de precară. 

Companiile pot utiliza programe de angajare temporară pentru muncitorii asiatici 

Multe proiecte de construcții sunt sezoniere. Așadar, poți opta pentru muncitori străini în construcții doar pe o perioadă de timp. De asemenea, este o variantă ideală în cazul în care te confrunți cu fluctuații temporare de personal. Iarna este o perioadă în care majoritatea activităților exterioare sunt suspendate, tocmai din cauza condițiilor meteo, dar și a angajaților. 

Însă, e important să colaborezi cu o agenție de recrutare muncitori din Asia. Experiența profesioniștilor îți poate garanta rezultatele dorite și implicit te poate scuti de efortul întocmirii documentelor oficiale pentru recrutare muncitori din India. Ai grijă, totuși, să te orientezi către firme cu reputație solidă în domeniu și recomandări pozitive. Citește recenzii online și ia legătura cu cei care au mai apelat la serviciile lor pentru a căpăta o perspectivă de ansamblu asupra calității oferite. 

Sri Lanka, India și Nepal sunt țările cu cea mai mare căutare de candidați pentru munca în construcții, în mare parte datorită seriozității acestora

Dacă te-ai hotărât să colaborezi cu personal străin pentru diverse proiecte în construcții, Sri Lanka, India și Nepal devin cele mai bune alternative. În primul rând, seriozitatea, disciplina și angajamentul lor față de munca pe care o desfășoară sunt atuurile pe care orice angajator le caută. Sunt atenți să ducă la îndeplinire fiecare activitate, iar mulți dintre ei dispun de calificări în domeniu, ceea ce reprezintă un plus. 

Nu contează că alegi muncitori din Nepal sau Sri Lanka, dedicarea și angajamentul vor fi la același nivel. Asiaticii sunt firi loiale, respectuoase și ascultătoare. Așadar, îți va fi foarte ușor să implementezi feedback sau să treci la etape mai dificile de execuție.

Deții un business în industria construcțiilor, dar nu găsești personal calificat pentru a derula toate etapele de lucru? Personalul străin îți stă la dispoziție și îți asigură performanțe excelente. În plus, costurile sunt mult mai rentabile, chiar dacă procesul de eliberare a actelor poate dura mai mult în unele situații. 

Dacă vrei să înregistrezi creșteri de profit și productivitate sporită la nivelul echipei nu ezita să alegi muncitori din Sri Lanka, Nepal sau India!

Related posts

Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?