De ce să apelezi la forță de muncă asiatică pentru industria de construcții?

forță de muncă asiatică pentru industria de construcții

În ziua de astăzi, alcătuirea unei echipe dedicate, orientate către succes, reprezintă o adevărată provocare pentru antreprenorii care activează în industria de construcții. Personalul pe care îl selectezi are un impact direct asupra calității serviciilor și produselor oferite. Tocmai de aceea, ajutorul specializat în domeniu este întotdeauna binevenit, mai ales dacă nu dispui de cunoștințe vaste în gestionarea etapelor de angajare. Specialiștii în recrutare te pot îndruma către cei mai potriviți candidați pentru posturile vacante. Astfel, chiar și într-o perioadă de criză vei reuși să-ți desfășori cu ușurință activitatea!

Cum arată piața muncii în construcții și care este situația forței de muncă?

Atât pandemia, cât și contextul geopolitic actual au contribuit la crearea unei crize însemnate a forței de muncă românești. Din păcate, domeniul construcțiilor este puternic afectat, iar administratorii de afaceri trebuie să găsească soluții potrivite pentru a-și duce la bun sfârșit toate proiectele.

Migrația forței de muncă românească este un fenomen în continuă creștere, tocmai de aceea, multe afaceri nu-și permit îndeplinirea cerințelor pe care le au angajații români. Pandemia a normalizat munca de acasă, dar și necesitatea unui program flexibil. Astfel, mulți au ales să se reprofileze către alte domenii sau să ridice mai multe pretenții în ceea ce privește modalitatea de acordare a salariului. În mod evident, domeniul construcțiilor nu se poate adapta noilor tendințe ale pieței. Cei care ocupă posturi de muncitori șantier trebuie să urmeze un program strict de muncă, deoarece orice proiect are și un deadline. Nici întârzierile sau amânările nu reprezintă variante demne de luat în seamă în cazul firmelor de construcții care se respectă. Totuși, cum ar putea antreprenorii să-și rezolve criza de personal?

Cum poate ajuta angajarea personalului asiatic în industria de construcții?

Angajații proveniți din țări asiatice reprezintă un real ajutor în soluționarea lipsei de personal din România. De asemenea, sunt un popor recunoscut la nivel internațional pentru dedicarea la locul de muncă și seriozitatea de care dau dovadă. Mai mult decât atât, tocmai pentru că provin din țări cu salarii considerabil mai scăzute, automat și așteptările lor salariale sunt mai mici. Astfel, devin o variantă ideală pentru managerii care își doresc să găsească oportunități constante de evoluție profesională. Cu ajutorul unor muncitori construcții Asia își pot completa echipa și își pot îmbunătăți activitatea desfășurată.

Cele mai populare țări din care să aduci personal pentru construcții

muncitor asiatic in construcții

Odată cu apariția și agravarea crizei de personal, importul forței de muncă a căpătat popularitate în rândul antreprenorilor din mai multe domenii de activitate. Cu ajutorul angajaților imigranți au reușit să-și mențină afacerile funcționale și să ofere servicii de cea mai înaltă calitate.

Importul angajaților de pe continentul asiatic se află în topul preferințelor românilor. Astfel, printre cele mai populare țări din care îți poți aduce personal asiatic in construcții se numără:

  • Nepal
  • Sri Lanka
  • India

În 2022, aproximativ un sfert din antreprenorii marilor afaceri de construcții preferau să colaboreze cu muncitori asiatici. Astfel, pe viitor există o posibilitate de creștere a procentului de angajați asiatici în firmele din domeniu. De aceea, în 2023 numărul de vize acordate muncitorilor străini crește la 100.000.

Avantajele angajării personalului asiatic

Din ce în ce mai mulți manageri din diverse nișe optează pentru angajarea personalului asiatic. Beneficiile unei astfel de variante sunt multiple. Iată de ce ar trebui și tu să iei în considerare angajarea de muncitori construcții Asia:

  • Costuri considerabil mai reduse – Deși vei fi nevoit să investești inițial în transportul și acomodarea angajaților, pe termen lung vei avea de câștigat. Un job în România reprezintă o adevărată oportunitate, iar noul tău angajat va trata cu seriozitate toate sarcinile care îi sunt atribuite. Gradul de productivitate la muncă va crește semnificativ.
  • Loialitate – Tocmai pentru că venirea în România le oferă un trai mai bun, persoanele asiatice vor fi loiale față de angajatorul lor. De asemenea, își vor da silința să ofere cele mai bune servicii și să facă o impresie bună încă de la început. Nu va mai trebui să-ți mai faci griji pentru fluctuațiile de personal din momentul în care alegi să colaborezi cu muncitori asiatici.
  • Eficiență – Chiar și dacă optezi pentru muncitori necalificați Asia, serviciile care îți vor fi oferite vor fi unele calitative. Asiaticii sunt apreciați pentru faptul că învață rapid și se adaptează foarte ușor în diverse situații. În cel mai scurt timp vei putea observa un grad sporit de eficiență din partea angajaților tăi.

Ce roluri pot fi acoperite cu personal din Asia?

Muncitorii din Asia sunt pregătiți să lucreze în diverse posturi din domeniul construcțiilor. Au o rezistență fizică foarte crescută și învață rapid ceea ce au de făcut. Sub îndrumarea potrivită pot ajunge să ducă la bun sfârșit fără probleme chiar și cele mai complicate sarcini.

În colaborare cu o firmă specializată în recrutarea personalului asiatic poți descoperi cei mai potriviți colaboratori. Experiența în domeniu a recruiterilor, dar și valorile poporului asiatic facilitează întregul proces de angajare.

Ce trebuie să știi înainte să aduci personal din Asia să lucreze în domeniul construcțiilor?

Înainte să recurgi la angajarea personalului din Asia, este recomandat să te informezi în legătură cu tot ce presupune întregul proces. Întocmirea actelor necesare, dar și obținerea avizelor poate dura câteva luni. De aceea, procesul trebuie început încă din primele momente în care observi că ai nevoie de o schimbare în gestionarea personalului.

Firma de recrutare se va ocupa atât de întreaga logistică a procesului, cât și de acomodarea angajatului. Datoria ta este să-i comunici într-un mod clar sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească și să-i oferi îndrumarea necesară pentru derularea activităților. În așa fel poți începe o colaborare de succes cu angajatul recrutat.

Care este legislația în vigoare?

Recrutarea și aducerea în țară a personalului din Asia trebuie să respecte întocmai legislația aflată în vigoare. Printre etapele pe care trebuie să le urmezi se numără:

  • Obținerea avizului de angajare,
  • Obținerea unei vize de lungă ședere,
  • Obținerea dreptului de ședere,
  • Eliberarea unui permis de ședere în scop de muncă.

Criza forței de muncă afectează o multitudine de industrii ale pieței de muncă din România. Totuși, o asemenea situație nu înseamnă că trebuie să reduci din activitatea business-ului tău sau să organizezi procese de recrutare doar la nivel național. Căutarea de noi angajați la nivel internațional reprezintă o oportunitate atât pentru antreprenorii români, cât și pentru viitorii angajați străini. Astfel, Asia a ajuns să se afle în topul preferințelor atunci când vine vorba de recrutarea de personal. Investește inteligent în viitorul afacerii tale!

Related posts

Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?