Care sunt cele mai mari provocări când vine vorba de angajații străini?

Din ce în ce mai mulți antreprenori aleg să-și completeze echipa cu muncitori Asia. Criza forței de muncă afectează aproape toate domeniile de activitate. Astfel, apare nevoia unor soluții ingenioase și accesibile.

Odată ce criza a luat amploare, a crescut și numărul muncitorilor veniți din Asia pentru a lucra în România. Țara le oferă condiții de muncă considerabil mai calitative decât țările de proveniență. Astfel, pentru a-și câștiga un trai decent, aleg să emigreze. De asemenea, fenomenul este foarte benefic pentru antreprenorii care sunt în căutare de personal. Forța de muncă asiatică nu numai că este eficientă, dar este și accesibilă din punct de vedere financiar.

Desigur, dacă nu ai mai colaborat cu muncitori din afara țării, atunci este normal să-ți pui anumite întrebări. Totuși, toți cei care au ales personal asiatic au fost mulțumiți de performanța lor la locul de muncă!

Cât de repede se integrează un muncitor din Asia?

Asiaticii sunt un popor foarte prietenos și deschis. Astfel, chiar din primele zile de muncă, personalul va încerca să se integreze în echipă și să dea un randament cât mai bun. Mai mult decât atât, angajații proveniți din Turcia, Nepal, Sri Lanka sau alte țări asiatice sunt foarte dedicați. Astfel, indiferent de domeniul de activitate, își vor da silința să ducă la bun sfârșit toate sarcinile.

De asemenea, muncitorii care îți vor completa echipa înțeleg cât de importantă este integrarea. Întotdeauna colaborările vor fi mai facile atunci când personalul alcătuiește un grup bine închegat!

Încă din primele zile vei putea observa o schimbare pozitivă în evoluția afacerii tale. Așadar, dacă duci lipsă de personal, nu mai sta pe gânduri și ia în calcul recrutarea de muncitori străini!

Cât de puternică este bariera limbii pentru unii angajați?

Există domenii în care comunicarea în limba vorbită de majoritate este indipensabilă și domenii în care nu reprezintă o piedică în desfășurarea activității. În general, asiaticii sunt buni cunoscători ai limbii engleze, însă mai există și excepții. De aceea, capacitatea lor de a învăța rapid și dedicarea față de locul de muncă reprezintă avantaje importante. Așadar, în funcție de postul pe care îl ocupă, angajatul își poate dezvolta rapid vocabularul.

În plus, odată cu trecerea timpului ei vor reuși să învețe chiar și limba română. Astfel, se vor putea înțelege mult mai bine cu angajații și clienții. Desigur, nu este ușor pentru nimeni să învețe o limbă nouă, însă asiaticii sunt pregătiți să accepte orice provocare de la locul de muncă.

Mai mult decât atât, dacă activezi într-un domeniu care nu necesită prea multă comunicare, atunci nici nu trebuie să-ți faci griji în privința limbii. Va fi de ajuns ca viitorul tău angajat să cunoască engleză de bază pentru a-și putea face treaba.

Cum înțelege un angajat străin legislația României și taxele pe care trebuie să le achite la stat?

Persoanele asiatice venite în România să lucreze înțeleg de ce sunt nevoite să achite taxe la stat. Astfel, nu te vei confrunta cu dificultăți organizatorice cu noii tăi angajați. Odată ajunși în țară, scopul lor este să aibă un job stabil și să-și poată întreține familiile. Așadar, vor face tot ce le stă în putință pentru a nu crea probleme la locul de muncă.

Care sunt principalele avantaje pe care le ai în colaborarea cu muncitorii asiatici?

Încă nu te-ai convins de beneficiile unei colaborări cu personalul asiatic?

Iată câteva motive pentru care trebuie neapărat să iei în calcul un astfel de proces de recrutare:

  • Stabilitate – Întotdeauna un muncitor din Asia își va dori o colaborare de lungă durată. Astfel, după ce îți completezi echipa nu va mai fi nevoie să-ți faci griji prea curând cu noi procese de recrutare. De asemenea, există o mare posibilitate ca angajatul asiatic să-și dorească să prelungească contractul de muncă. Condițiile de muncă, dar și salariul reprezintă două elemente foarte importante pentru muncitorii străini.
  • Performanță crescută – Fie că optezi pentru angajați calificați sau necalificați, performanța îți este garantată! Angajații recrutați din Asia sunt foarte dedicați la locul de muncă și învață foarte repede ceea ce au de făcut. Astfel, nu va trebui să-ți petreci prea mult timp pentru a-i instrui.
  • Personal muncitor – Personalul asiatic este obișnuit cu mult mai multe ore de muncă săptămânale comparativ cu angajații români. Astfel, ei nu se plâng de volumul activităților și își dau mereu interesul în ceea ce fac. De aceea, afacerea ta se poate dezvolta armonios în colaborare cumuncitori Asia!

Echipa Leading Global Recruitment este pregătită să te ajute în procesul de recrutare și să-ți ofere cele mai bune soluții! Toate colaborările încheiate au la bază comunicare transparentă și sinceritate. Astfel, reuși să găsești cele mai potrivite persoane pentru posturile vacante.

Completează-ți și tu echipa cu personal asiatic și profită de toate avantajele aduse afacerii tale!

Related posts

Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?