Trei motive pentru care să recrutezi muncitori din Sri Lanka

Este deja un fapt bine cunoscut că antreprenorii români se orientează în mare parte către forța de muncă străină pentru a putea forma echipe de lucru în domenii precum construcții, horeca, îngrijire, logistică și nu numai. Însă cu o piață atât de diversificată, cum știi să faci alegerea corectă? În acest articol îți voi prezenta câteva dintre motivele pentru care muncitorii din Sri Lanka ar putea fi soluția pentru afacerea și nevoile tale.

Există mai multe motive pentru care un angajator ar putea considera recrutarea muncitorilor din Sri Lanka. Abilitățile și cunoștințele specifice, în domenii de bază, precum agricultura, industria textilă, tehnologia informației și turismul sunt principalele motive pentru care muncitorii din acestă țară ocupă primele locuri în topurile agențiilor de recrutare.

Costurile mai mici ale forței de muncă reprezintă un factor decizional important pentru antreprenori, care îi încurajează să apeleze recurent la forța de muncă din această țară, costurile fiind mult mai avantajoase decât pentru țările dezvoltate, precum cele din Europa.

Care sunt cunoștințele și abilitățile predominante ale muncitorilor din Sri Lanka?

Sri Lanka dispune de o forță de muncă diversă, cu o gamă largă de cunoștințe și abilități. În general, economia țării este dominată de sectorul serviciilor, urmat de agricultură și industria de prelucrare.

Educația și pregătirea muncitorilor din Sri Lanka

Nivelul de educație este din nou un factor important. Sri Lanka dispune de un sistem de învățământ bine dezvoltat, având un grad ridicat de alfabetizare. Muncitorii din Sri Lanka sunt bine pregătiți și beneficiază de cunoștințe aplicate în domenii vaste. Această pregătire poate fi un avantaj pentru companiile care caută muncitori calificați și instruiți.

Abilitățile candidaților din Sri Lanka în domenii specifice, precum construcții, agricultura sau industria hotelieră

Agricultura este o parte importantă a economiei sri lankeze și mulți muncitori sunt implicați în acest sector. Cunoștințele despre cultivarea plantelor, cum ar fi orezul, ceaiul, condimentele și legumele, sunt frecvent întâlnite în rândul muncitorilor din agricultură.

Industria textilă din Sri Lanka este bine dezvoltată, iar muncitorii specializați în aceste domenii trec printr-un proces atent de instruire, dezvoltând abilități precum cusutul, tricotatul, croitoria și proiectarea.

Sectorul tehnologic este în creștere în Sri Lanka, cu multe companii de tehnologie și centre de outsourcing. Abilități precum programarea, dezvoltarea de software, testarea software și suportul tehnic sunt frecvent întâlnite printre candidații din această țară.

Turismul reprezintă pentru Sri Lanka o industrie înfloritoare, iar muncitorii investesc timp și resurse în cursuri de specialitate pentru industria ospitalității, existând o mare popularitate pentru poziții precum managementul hotelier, ghid turistic, menajere, ospătari și bucătari.

Care sunt avantajele financiare și de productivitate pentru angajatorii care recrutează muncitori din Sri Lanka?

Economii de costuri

În general, costurile forței de muncă din Sri Lanka sunt mai mici decât cele din alte țări dezvoltate, precum Statele Unite sau țările europene. Angajatorii care recrutează muncitori din Sri Lanka pot spune că se bucură de un avantaj în ceea ce privește aspectul financiar când vine vorba despre angajări. În plus, acest lucru poate fi o soluție pentru companiile care caută să reducă cheltuielile.

Creșterea eficienței

Implicarea și nivelul crescut de educație în domenii specifice ale economiei, cu abilități și experiență dovedite garantează angajatorilor un grad ridicat de eficiență în proiectele dezvoltate de companie sau pentru produsele serviciile oferite. Angajatorii caută să eficientizeze procesul de angajare, iar faptul că pot recruta personal calificat, care nu mai necesită trecerea printr-un proces de instruire ce consumă timp și resurse este un mare plus.  

Imbunătățirea relațiilor cu clienții internaționali

Fie că vorbim despre sectorul hotelier sau horeca, unde muncitorii intră în contact cu un flux masiv de clienți din toate colțurile lumii sau despre proiecte internaționale din domeniul construcțiilor, diversitatea unei echipe va pune cu siguranță angajatorul într-o lumină favorabilă.

Cum se realizează recrutarea și transferul angajaților din Sri Lanka și care sunt documentele necesare pentru a efectua acest proces cu succes?

Recrutarea și transferul angajaților din Sri Lanka este realizat de obicei prin intermediul agențiilor de recrutare specializate, precum Leading Global Recruiting, care dispun de baza legală și cunoștințele necesare eficientizării acestui proces. Desigur, recrutarea și angajarea poate fi realizată de tine, ca angajator, pe cont propriu. Cu toate acestea, este important să știi că acest lucru implică un proces de lungă durată, ce se poate întinde până la 3 luni, unde te vei lovi de o mulțime de probleme birocratice.

Procesul de recrutare implică de obicei etapele următoare:

Definirea nevoilor de recrutare – primul pas în comunicarea cu agenția de recrutare, unde vei descrie profilul candidaților ideali, competențele și calificările necesare pentru fiecare poziție și specificul proiectului sau afacerii tale.

Agenția publică anunțurile de joburi și caută candidații în baza lor de date. După aplicare, candidații care se încadrează în profilul specific stabilit de angajator sunt selectați în baza CV-urilor și a unui interviu. O dată ce trec de acest pas, candidații vor merge către interviul final, unde tu îi vei putea cunoaște și vei putea face o selecție informată.

După ce etapa de recrutare este finalizată, pasul următor presupune angajarea propriu zisă. Prin aceasta se înțelege semnarea contractului, obținerea vizei de ședere și a permisiului de muncă, efectuarea vizitei medicale, validarea actelor de identitate (precum pașaportul) și stabilirea detaliilor legate de cazarea muncitorilor, dacă acest lucru este stabilit contractual.

Related posts

Ce pași trebuie să urmeze companiile din România care angajează muncitori străini pentru a elimina orice fel de riscuri?

Nevoia acută de forță de muncă a determinat companiile să apeleze la strategii de angajare personal asiatic. Muncitorii asiatici reprezintă resurse valoroase pentru firmele care își doresc să evolueze și să-și îmbunătățească gradul de productivitate. Care este principalul motiv?...

Read More
Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?