România, țara care oferă un nou început pentru mii de cetățeni asiatici

Statisticile vorbesc – peste 100.000 de muncitori asiatici au ales să vină în România pentru un trai mai bun. Companiile românești – puse în mare dificultate de criza personalului – s-au reorientat pentru a-și menține business-urile pe linia de plutire. Angajații străini din țări precum India, Pakistan, Bangladesh sau Sri Lanka sunt cei mai solicitați – tocmai datorită abilităților de care dispun. În mod evident, avantajele se resimt și de partea personalului. Te întrebi de ce tot mai mulți asiatici cer vize de ședere pe termen lung în România? Motivele le vei descoperi în rândurile de mai jos.

Care este motivul pentru care tot mai mulți cetățeni din Asia aleg România ca destinație pentru oportunități de muncă?

Numărul în continuă creștere de muncitori asiatici nu este deloc de neglijat. Personalul alege România ca destinație de muncă, dar și ca oportunitate de a începe o nouă viață din diverse motive. Iată doar câteva dintre ele: 

  • În comparație cu alte țări din Europa de Vest, costurile de trai din România pot fi mai reduse. Ba mai mult, în majoritatea cazurilor angajatorii oferă cazare și masă incluse pentru cei care aleg să vină să lucreze. 
  • Salariile de trei sau patru ori mai mari atrag din ce în ce mai mulți străini. Ofertele de joburi din România sunt mult mai avantajoase decât cele din India, Sri Lanka sau Pakistan. Orele de muncă sunt răsplătite în conformitate cu eforturile depuse, dar și cu timpul investit pentru a duce la bun sfârșit activitățile. 
  • Există din ce în ce mai multe cereri din partea angajatorilor. Românii aleg să plece în Vest, iar antreprenorilor nu le rămâne decât să se descurce. În ultimii ani, s-a dovedit faptul că personalul străin poate fi mai productiv și mai devotat decât cel local. Tocmai de aceea, asiaticilor le este foarte ușor să-și găsească de muncă. Totuși, ca angajator, e recomandat să apelezi la o agentie recrutare personal Asia. 
  • Până la urmă și climatul temperat continental poate deveni o oportunitate pentru lucrătorii asiatici de a se muta definitiv în România. Pericolele de catastrofe naturale sunt foarte mici, iar condițiile de muncă sunt pe măsura așteptărilor. În România nu vor fi nevoiți să muncească pe timp de vreme rea și nici nu vor fi expuși unui mediu de lucru murdar sau nesigur.

Ce deschidere au companiile românești asupra angajării de personal străin?

Deschiderea companiilor față de serviciile de recrutare muncitori din Asia a devenit din ce în ce mai pregnantă în ultimii ani. Printre factorii care au influențat interesul antreprenorilor pentru lucrătorii străini se numără:

  • Diversitatea și abordarea globală – Companiile care au prezență internațională sau care sunt implicate în afaceri globale pot aprecia perspectivele și diversitatea pe care le aduc angajații străini. O asemenea strategie poate contribui la abordarea mai eficientă a piețelor internaționale.
  • Proiecte internaționale – Companiile care lucrează pe proiecte internaționale sau colaborează cu parteneri străini sunt mai dornice să angajeze personal asiatic. 
  • Mobilitatea forței de muncă – În multe cazuri, companiile românești aleg să angajeze personal străin temporar sau în cadrul unor proiecte specifice, pentru a acoperi necesitățile imediate ale afacerii. 

Abilitățile diverse și devotamentul asiaticilor – Asiaticii au fost crescuți într-o cultură a respectului și responsabilității. Tocmai de aceea, sunt atenți la detalii și dornici să ofere performanțe înalte la locul de muncă. Sunt modești, răbdători, prietenoși și gata să învețe lucruri noi. Opțiunea de recrutare muncitori străini devine, așadar, din ce în ce mai avantajoasă pentru companii.

Care sunt domeniile din România în care se regăsesc cel mai mult muncitorii asiatici?

HoReCa

Industria ospitalității nu ar mai arăta la fel fără căldura și deschiderea unor muncitori asiatici. Tocmai pentru că au fost învățați să privească mereu partea plină a paharului și să-și respecte superiorii, asiaticii se potrivesc de minune domeniului. În plus, se pot adapta imediat contextului de muncă și cerințelor lingvistice.

Construcții

Tot mai multe companii optează pentru muncitori străini în construcții. Motivul? Lipsa acută a personalului calificat. Anual se investesc bugete semnificative în tehnologii moderne și echipamente de lucru performante. Totuși, majoritatea antreprenorilor duc lipsă de personal instruit. Tocmai de aceea, asiaticii devin alegerile ideale.

Producție

Mulți muncitori asiatici sunt solicitați în ateliere de croitorie sau fabrici de producție a textilelor. Tocmai datorită spiritului lor de observație și dorinței de muncă garantează rezultate desăvârșite și servicii calitative.

Cât de ușor pot angaja companiile din România muncitori străini alegand o agenție specializată de recrutare, precum Leading Global Recruitment?

Dacă alegi serviciile pe care le pune la dispoziție o agenție recrutare personal Asia, avantajele se vor resimți imediat. Nimic nu se compară cu expertiza pe care o oferă specialiștii în domeniu. Leading Global Recruitment este cel mai bun exemplu. Ajutorul garantat de experți se traduce prin: 

  • Eficientizarea procesului de recrutare – Tocmai datorită filtrelor pe care le aplică – fie că e vorba de menajere Asia sau muncitori străini în construcții – profesioniștii îți vor găsi angajații de care ai nevoie. 
  • Gamă diversificată de servicii – Compania îți garantează servicii complete și asistență pe tot parcursul procesului de recrutare. Angajează atât bone și personal pentru SPA, cât și muncitori în construcții. 
  • Personalizarea soluțiilor – Ceea ce reduce semnificativ toate costurile aferente angajării. Dacă îți dorești muncitori din Nepal în România, specialiștii îți vor asigura personalul adecvat afacerii tale și obiectivelor pe termen lung. 

Vrei să-ți îmbunătățești productivitatea la nivel de business? Nu exista să apelezi la ajutorul unei agenții specializate!

Related posts

Începutul lunii decembrie este sinonim cu atingerea limitei de avize pentru cetățenii non-UE care vin să lucreze în România

Luna decembrie aduce câteva provocări în ceea ce privește angajarea de muncitori străini și acordarea vizelor de ședere. Numărul avizelor de muncă oferite nu acoperă nevoile pe care le prezintă companiile – este o realitate a pieței, pe care...

Read More
Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?