Recrutarea muncitorilor asiatici – Soluția pentru criza forței de muncă din România

Criza forței de muncă din România nu mai este o noutate pentru antreprenorii din țară. Mulți deja au început să opteze pentru colaborări cu muncitori străini pentru a-și păstra afacerea funcțională. Astfel, în topul preferințelor atunci când vine vorba de recrutarea din afara țării se regăsește continentul asiatic. Majoritatea persoanelor asiatice care aleg să lucreze din România provin din țări precum Bangladesh, Nepal, Sri Lanka sau Turcia.

Totuși, ce trebuie să faci dacă îți dorești să recrutezi personal non-european pentru business-ul tău? În primul rând, cel mai recomandat este să recurgi la ajutor specializat în domeniu. O firmă profesionistă va face cu adevărat o diferență în desfășurarea procesului de angajare.

Care sunt cauzele deficitului de personal în România?

Există o multitudine de motive pentru care România se confruntă deja de câțiva ani cu o criză a forței de muncă. De asemenea, odată cu trecerea timpului, problemele au început să devină din ce în ce mai pregnante. Așadar, fiecare antreprenor în parte trebuie să găsească cea mai potrivită metodă prin care să nu-și lase afacerea afectată de criză.

Totuși, care pot fi cauze ale crizei?

Iată care sunt principalele motive care au contribuit la crearea situației actuale:

  • Migrația – O bună parte din români aleg să părăsească țara pentru salarii și beneficii mult mai mari la locul de muncă. Astfel, cetățenii preferă să-și câștige traiul în țări din Europa vestică, unde posibilitățile sunt altele. În funcție de domeniul de activitate, salariile pot fi de până la 4 ori mai crescute față de cele din România.
  • Dezvoltarea economică – Bineînțeles, odată cu trecerea timpului, România a avut parte de o dezvoltare economică pregnantă. Totuși, în momentul actual, comparativ cu alte țări ale Uniunii Europene, România este cu mult în urmă. De aceea, muncitorii români aleg să se reorienteze spre joburi din afara țării.
  • Sistemul de educație – Din păcate, sistemul de educație românesc nu-i pregătește pe elevi pentru a intra pe piața muncii. De multe ori, ei trebuie să învețe de unii singuri ce înseamnă să fii angajat și chiar anumite aspecte ale practicării meseriei. Astfel, mulți aleg să studieze în afara țării. Nu de puține ori se întâmplă chiar să rămână în continuare în țara unde au studiat pentru a-și practica jobul la care visează.

Astfel, în timp ce forța de muncă românească se îndreaptă către vestul Europei, țara noastră reprezintă o destinație atractivă pentru asiatici. Atât salariile, cât și condițiile pe care antreprenorii români le oferă sunt mult mai calitative față de ceea ce au parte asiaticii în țara de origine. De aceea, odată ce au ocupat un post în România, vor munci cu dedicare pentru a-l păstra.

De ce angajarea personalului din Asia rămâne cea mai bună opțiune pentru companii?

Există o multitudine de avantaje de care poți avea parte dacă alegi să colaborezi cu muncitori Asia. Tocmai de aceea, mulți antreprenori se orientează acum către recrutarea forței de muncă asiatice. Iată câteva motive pentru care și tu ar trebui să iei în considerare o astfel de soluție:

  • Costuri reduse – Procesul de angajare al muncitorilor din Asia este foarte accesibil din punct de vedere al prețului. De asemenea, ei beneficiază de un salariu minim pe economie, un câștig mai crescut față de ce li se oferă în țara de proveniență. Chiar dacă pentru un român salariul poate fi nemulțumitor, asiaticul îl apreciază și lucrează cu dedicare pentru a-și îndeplini sarcinile. Alte costuri care pot apărea sunt cele de transport sau ședere. Totuși, într-o privire de ansamblu, este mai accesibil să angajezi forță de muncă asiatică.
  • Învață și se integrează rapid – Persoanele asiatice sunt foarte prietenoase și au capacitatea de a se integra rapid într-un mediu nou. Cunosc foarte bine limba engleză și pot să-și dezvolte vocabularul chiar și în română. Așadar, bariera lingvistică nu reprezintă o piedică în colaborare.
  • Experiență în diverse domenii de activitate – Asiaticii au o vastă experiență în domenii precum HoReCa, construcții, agricultură și multe altele. Astfel, indiferent de aria de activitate, un muncitor din Asia poate fi exact soluția pe care o cauți. Fie că angajezi personal calificat sau necalificat, seriozitatea și profesionalismul la locul de muncă îți sunt garantate.

Cum sprijină Leading Global Recruitment angajatorii care vor să angajeze muncitori asiatici în diverse industrii?

Te-ai hotărât că vrei să angajezi muncitori străini pentru afacerea ta, însă nu știi de unde ar trebui să începi procesul? Ei bine, Leading Global Recruitment este o agenție de recrutare cu o experiență vastă în domeniu. Sunt suficient de pregătiți să ajute antreprenorii români să-și găsească cei mai buni angajați pentru posturile vacante.

Echipa este alcătuită din specialiști în recrutare, care știu exact ce persoane să-ți sugereze în funcție de nevoile afacerii tale.

Astfel, dacă alegi să colaborezi cu noi poți găsi angajații ideali pentru posturile vacante în cel mai scurt timp!

Related posts

Ce pași trebuie să urmeze companiile din România care angajează muncitori străini pentru a elimina orice fel de riscuri?

Nevoia acută de forță de muncă a determinat companiile să apeleze la strategii de angajare personal asiatic. Muncitorii asiatici reprezintă resurse valoroase pentru firmele care își doresc să evolueze și să-și îmbunătățească gradul de productivitate. Care este principalul motiv?...

Read More
Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?