Recrutarea muncitorilor asiatici – o soluție pentru criza forței de muncă din România

recrutare muncitori Asia

Care sunt cauzele deficitului de personal în România?

De ce angajarea personalului din Asia rămâne o opțiune foarte bunăpentru firmele românești?

Abilitățile profesionale și trăsăturile de caracter pozitive ale oamenilor care provin de pe continentul asiatic sunt multiple. Aceștia sunt responsabili și devotați angajatorilor lor, depun un efort considerabil pentru a-și câștiga salariul pentru că au posibilitatea să întrețină pe membrii familiei ce rămân de cele mai multe ori în țara de origine. Au deja experiență în jobul pentru care aplică, ceea ce reduce considerabil timpul și costurile unei nevoi de calificare a viitorului salariat pentru activitatea depusă în companie. Trăsăturile deprinse în urma modului de viață și a culturii lor sunt alte aspecte demne de luat în seamă. Rezistența crescută la stres, disciplina și felul ordonat de a rezolva fiecare sarcină îi recomandă adeseori ca și candidați ideali. Își respectă angajatorul și sunt punctuali, toate aceste repere sunt importante și influențează cu siguranță în mod pozitiv calitatea și productivitatea muncii prestate. Obișnuiți cu un program mai intens de lucru, acceptă să lucreze uneori chiar și peste program dacă este necesar pentru a-și termina treaba. De asemenea, lucrează foarte bine în echipă și se integrează cu ușurință în orice colectiv. Sunt eliminate astfel eventualele disensiuni ce pot apărea între colegi și care afectează adesea în mod negativ bunul mers al activității desfășurate la serviciu.

            Firmele au parte deci de o productivitate mai crescută și un mediu de lucru mai bun ceea ce se traduce printr-un mare avantaj pentru angajatori, mai ales pe termen lung deoarece salariații sunt integrați de obicei pentru o perioadă mai mare de timp.

Cum sprijină Leading Global Recruitment antreprenorii ce vor să angajeze muncitori asiatici în diverse industrii?

Compania de recrutare Leading Global Recruitment tratează cu seriozitate și profesionalism desfășurarea întregului proces de selecție al muncitorilor străini potriviți pentru afacerea ta. Garantăm antreprenorilor români încheierea unor contracte de angajare ce prevăd o perioadă de timp clar delimitată a persoanei vizate. Se asigură un cadru stabil și o continuitate a forței de muncă străine adusă în firma care are nevoie de mână de lucru. Perioada de încadrare este stabilită de obicei în funcție de domeniul de activitate al firmei și variază de la un caz la altul. Spre exemplu, dacă este vorba de construcții sau agricultură, durata unui contract este de circa doi ani. Pentru alte tipuri de industrii, încadrarea se face chiar și pentru o perioadă de cinci ani cu posibilitatea de prelungire.

Avantajele sunt de ambele părți dacă procesul de selecție se face printr-o agenție profesionistă de recrutare. Atunci când se ocupă de aducerea muncitorilor în țară, firma ce organizează procesul de selecție va asigura respectarea drepturilor acestora prin aplicarea legislației in vigoare și consilierea lor pe tot parcursul etapelora recrutării.

            Leading Global Recruitment vine în sprijinul antreprenorilor români și oferă consultanță pentru angajarea personalului non-UE pe toată perioada contractuală. Vom culege toate datele necesare în crearea profilului candidatului perfect si vom accesa informațiile puse la dispoziție de firma care are nevoie de oameni pentru a alege cu rigurozitate numai persoanele care corespund criteriilor de angajare. După ce identificăm punctual nevoile tale, inițiem procesul de selecție și organizăm interviurile dintre angajator și candidații propuși. Un alt mare ajutor este faptul că odată aleasă persoana pentru post, sunt demarate procedurile de obținere a vizei de muncă și a permisului de ședere. Este asigurată gestionarea tuturor formalităților ce implică aducerea persoanei străine în țara noastră ce vizează transportul, cazarea ori alte detalii necesare pentru ca totul să se desfășoare fără incidente neplăcute.

                  Alegerea unei firme care recrutează personalul necesar companiei tale are deci multiple avantaje pentru că te ajută să găsești angajații ideali ca afacerea ta să prospere și să îți aducă numai împliniri!

Related posts

Ce pași trebuie să urmeze companiile din România care angajează muncitori străini pentru a elimina orice fel de riscuri?

Nevoia acută de forță de muncă a determinat companiile să apeleze la strategii de angajare personal asiatic. Muncitorii asiatici reprezintă resurse valoroase pentru firmele care își doresc să evolueze și să-și îmbunătățească gradul de productivitate. Care este principalul motiv?...

Read More
Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?