Criza forței de muncă este un subiect des dezbătut la nivelul întregii țări. Mulți antreprenori din diverse industrii se confruntă cu lipsa de personal și susțin că activitățile stau în loc fiindcă românii nu mai sunt atât de interesați de a lucra în țară, fiind atrași de veniturile pe care le pot obține în alte țări europene, cum ar fi Germania, Spania sau Austria.

Pentru a ocupa posturile libere, una dintre soluții ar fi angajarea muncitorilor de Nepal. Este avantajos atât din prisma costurilor, cât și a beneficiilor pe care muncitorii nepalezi le aduc firmelor românești.

muncitori din nepal

Care sunt plusurile angajării muncitorilor nepalezi?

Angajarea muncitorilor din Nepal aduce avantaje oricărui antreprenor care dorește să ocupe locurile de muncă disponibile cu angajați străini. Muncitorii din Nepal sunt recunoscuți pentru implicarea și pregătirea în diverse domenii, pentru seriozitatea de care dau dovadă la locul de muncă, profesionalismul cu care își exercită îndatoririle și loialitatea pe care o au față de angajatori.

Sunt persoane muncitoare, se adaptează rapid la condițiile de muncă, sunt capabili să învețe lucruri noi și reprezintă o forță de muncă avantajoasă pentru companiile care optează pentru recrutarea lor.

De altfel, antreprenorii români care aleg să angajeze muncitori nepalezi, pe lângă faptul că vor avea în echipă oameni serioși și bine pregătiți, vor reuși să își gestioneze mai eficient resursele financiare deoarece costurile implicate în recrutarea și angajarea nepalezilor sunt mai mici.

În ce domenii poți angaja muncitori din Nepal?

HoReCa

Este unul dintre cele mai afectate domenii. Frecvent, antreprenorii care dețin hoteluri, restaurante ori cafenele se confruntă cu lipsa de personal, iar cauzele sunt multiple. Programul mai lung, salariile care îi nemulțumesc pe români, activitatea fizică mai intensă sau sezonalitatea sunt o partea dintre motivele pentru care domeniul este destul de afectat de lipsa muncitorilor.

Pentru a minimiza efectele lipsei de personal, angajarea asiaticilor este o opțiune avantajoasă și demnă de luat în considerare.

muncitori nepal HoReCa

Construcții

Agricultură

Criza forței de muncă se accentuează în agricultură. Deși mare parte din antreprenorii din acest domeniu dispun de utilaje moderne, cu ajutorul cărora angajații ar avea muncă mai ușoară de făcut, prea puțin sunt cei care au experiență cu astfel de echipamente. Iar puținii tehnicieni experimentați au plecat în străinătate fiindcă se câștigă mai bine, chiar dacă se află departe de familii.

De altfel, chiar și liceele cu profil agricol sunt depășite din acest punct de vedere. Interesul elevilor de a urma un astfel de profil este în scădere, ceea ce diminuează mai mult posibilitatea de a avea muncitori calificați din propria țară.

Alte industrii

Bineînțeles, agricultura, HoReCa și construcțiile nu sunt singurele domenii care se află în deficit de personal. La nivel național, este în continuare criză în ceea ce privește lipsa muncitorilor din domeniul reciclării, asistenței și îngrijirii, producției, auto, reciclării sau curățeniei.

De asemenea, părinții susțin că se găsesc cu greu bone de încredere dispuse să îngrijească copiii mici și să aibă grijă de locuință în lipsa lor.

Nepalezii sunt pricepuți în diverse industrii, ceea ce îi recomandă pentru posturile din România. Mai mult chiar, fiindcă trebuie să facă dovada calificării pentru a muncii aici, nu mai există niciun dubiu cu privire la îndemânarea și experiența lor.

De ce Leading Global Recruitment este agenția potrivită pentru a recruta forță de muncă din Nepal?

angajeaza muncitori asiatici

Leading Global Recruitment este o companie specializată pe recrutarea și plasarea de personal asiatic în România. Experiența acumulată de-a lungul timpului și echipa formată din oameni profesionaliști, care au urmat cursuri de pregătire în managementul forței de muncă, sunt aspecte care recomandă agenția pentru colaborări în ceea ce privește recrutarea forței de muncă din Nepal.

Mai mult, flexibilitatea, transparența, onestitatea oamenilor din echipă, atenția la fiecare detaliu și adaptarea la orice model de business, sunt, de asemenea, puncte forte ale Leading Global Recruitment.

Deși recrutarea personalului din Asia se poate face pe cont propriu, colaborarea cu o agenție oferă rezultate mai bune. Pe lângă faptul că este important să se aleagă candidați care corespund nevoilor de business, trebuie să se țină cont și de legislația în vigoare și de respectarea tuturor prevederilor din lege.

Antreprenorii pot angaja personal străin numai în anumite condiții, aceste aspecte fiind foarte bine cunoscute de agențiile care recrutează. În plus, frecvent apar noi schimbări legislative de care angajatorii trebuie să țină cont atunci când recrutează. Agențiile de recrutare sunt mereu la curent cu aceste schimbări și pot oferi antreprenorilor consultanța și îndrumarea de care au nevoie.

Related posts

Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?