Deficitul forței de muncă nu mai este un subiect nou în rândul antreprenorilor din România. Variate industrii și domenii se confruntă cu o lipsă acută de personal, ceea ce influențează eficiența activităților interne, fluxul și, implicit, rezultatele obținute.

În vederea ocupării posturilor disponibile, recrutarea muncitorilor din Asia reprezintă o soluție avantajoasă pentru orice antreprenor. Asiaticii sunt oameni harnici, implicați la locul de muncă și loiali. De altfel, angajarea asiaticilor este mai avantajoasă și din prisma costurilor.

Candidații din India – o alternativă eficientă în plină criză de personal

Indienii sunt apreciați pentru pregătirea profesională din diferite domenii, pentru faptul că sunt vorbitori de limba engleză sau învață foarte repede și pentru că sunt, în general, oameni muncitori și dedicați.

Angajarea muncitorilor din India aduce avantaje considerabile oricărui antreprenor care dorește să ocupe locurile disponibile cu angajați străini. Muncitorii din India se adaptează repede la condițiile de muncă, sunt capabili să învețe lucruri noi și reprezintă o forță de muncă avantajoasă pentru întreprinderile care optează pentru recrutarea lor.

De altfel, antreprenorii români care aleg să angajeze muncitori indieni, pe lângă faptul că vor avea în echipă oameni serioși și cu pregătire profesională, vor reuși să gestioneze mai eficient resursele pe care le au la îndemână deoarece costurile aferente recrutării și angajării indienilor sunt cu mult mai mici.

muncitor din india

În ce industrii și domenii poți angaja muncitori din India?

Poți angaja muncitorii din India într-o varietate de domenii și industrii. Luând în considerare deficitul de personal cauzat de plecarea muncitorilor români în alte țări europene, în domenii precum construcții, HORECA sau producție există în permanență nevoie de oameni noi, care să acopere locurile de muncă disponibile și să contribuie la obținerea unor rezultate mai bune.

Majoritatea firmelor din acest construcții resimt lipsa muncitorilor calificați. De altfel, prea puțini sunt cei care au pregătire în acest domeniu, iar cei care au experiență, preferă să lucreze în alte țări europene fiindcă sunt mai bine plătiți.

muncitori din India

Deficitul de personal se resimte și în agricultură. Chiar dacă cei mai mulți dintre antreprenorii din această industrie dispun de echipamente și utilaje moderne cu care angajații și-ar putea îndeplini mai ușor sarcinile, puțini sunt cei care știu să le utilizeze. Cei care au totuși experiență tehnică, preferă posturile din străinătate deoarece au posibilitatea să obțină venituri mai mari.

Și pentru că nu este suficient faptul că România este în deficit de personal în ceea ce privește domeniul agricol, liceele de profil sunt depășite din punct de vedere tehnic, iar interesul elevilor de a urma un astfel de profil este într-o continuă scădere, ceea ce înseamnă că șansele de a avea muncitori calificați din propria țară sunt mici.

HORECA este domeniul cel mai afectat de criza de personal. Adesea, antreprenorii din industria ospitalieră se confruntă cu lipsa de personal, iar cauzele sunt multiple. Salariile care îi nemulțumesc pe muncitorii români, programul de lucru sau sezonalitatea sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii refuză să se angajeze în acest domeniu sau preferă să o facă în străinătate.

Agricultura, HORECA și construcțiile nu sunt singurele industrii care se luptă cu criza de personal. În România, lipsa muncitorilor este prezentă și în alte domenii, precum cel al reciclării, producției, asistenței și îngrijirii sau curățeniei.

Chiar și bonele sunt greu de găsit în România. Cele dispuse să îngrijească copii cer salarii peste posibilitățile părinților, în timp ce altele preferă să lucreze în acest sector, dar în altă țară.

Cu toate acestea, indienii sunt pricepuți în multe industrii, motiv pentru care pot fi luați în considerare pentru posturile disponibile din România. Fiindcă sunt nevoiți să facă dovada calificării pe care o au, antreprenorii pot avea convingerea că muncitorii pe care îi angajează sunt potriviți pentru posturile disponibile.

De ce să alegi agenția Leading Global Recruitment pentru recrutare muncitori din India?

Leading Global Recruitment este agenția care oferă servicii complete de recrutare personal din Asia, atât pentru angajatorii din România, cât și pentru muncitorii care au nevoie de îndrumare în imigrare.

La Leading Global Recruitment recrutarea personalului calificat se face din 8 țări asiatice, printre care India, Nepal, Sri Lanka, Indonezia și Filipine. De asemenea, datorită crizei de personal din multe domenii și industrii, recrutarea se face pentru mai multe arii de afaceri: HORECA, construcții, producție, asistență și îngrijire, auto, reciclare, FMCG și nu numai.

În plus, activitatea nu se rezumă doar la procesul selectiv de recrutare de personal străin, ci și la obținerea dreptului de muncă pe teritoriului României și la obținerea vizei de ședere. Totodată, antreprenorii colaboratori beneficiază și de serviciile de consultanță integrare cetățeni străini și logistică. Acest lucru reprezintă un avantaj major pentru antreprenorii care nu se pot ocupa pe cont propriu de achiziționarea biletelor de călătorie și de căutarea spațiilor de cazare pentru muncitorii străini.

Dacă te întrebi de ce să alegi Leading Global Recruitment pentru recrutarea de muncitori din India, răspunsul este simplu. Compania Leading Global Recruitment este formată dintr-o echipă de oameni profesioniști cu experiență în recrutare, training și managementul forței de muncă, care te poate ajuta să recrutezi și angajezi personalul asiatic potrivit posturilor tale libere.

Related posts

Ce pași trebuie să urmeze companiile din România care angajează muncitori străini pentru a elimina orice fel de riscuri?

Nevoia acută de forță de muncă a determinat companiile să apeleze la strategii de angajare personal asiatic. Muncitorii asiatici reprezintă resurse valoroase pentru firmele care își doresc să evolueze și să-și îmbunătățească gradul de productivitate. Care este principalul motiv?...

Read More
Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?