bone din Filipine

De ce să angajezi o bonă filipineză?

În cazul în care nu vrei să duci copilul la o creșă sau instituție specializată, opțiunea cea mai bună este angajarea unei bone. Aceasta poate fi chemată part-time, în timpul anumitor evenimente unde este necesară prezența ta sau full-time. Beneficiile celor full-time ori interne sunt multiple deoarece ai mereu la dispoziție o persoană care locuiește în aceeași casă cu tine și te ajută și la treburile din gospodărie făcând menajul sau gătind pentru familia ta.

O bonă din Filipine se deosebește de alte angajate specializate în îngrijirea copiilor din mai multe privințe. Cultura din care provine este principalul factor ce formează caracterul și stilul de viață al acesteia. Principiile legate de importanța familiei și a copiilor le sunt insuflate de mediul și religia catolică în care au crescut. Sunt harnice, amabile, primitoare, tot timpul cu zâmbetul pe buze, dar și responsabile.

De asemenea, o persoană crescută în tradiții diferite va oferi copilului o gândire deschisă și o toleranță mai ridicată în privința oamenilor și a religiilor diverse. Nu în ultimul rând, faptul că aceasta cunoaște engleza, fiind a doua limba oficială în Filipine, îl va familiariza încă de la o vârstă fragedă cu o limbă străină de circulație internațională.

Un alt beneficiu important al angajării unei îngrijitoare la domiciliul tău este evitarea contactului cu o comunitate mai mare, cum este creșa sau grădinița, diminuându-se riscul de îmbolnăvire și contactare a virusurilor, răcelilor sau alte tipuri de infecții.

Cum alegi dădaca potrivită pentru copilul tău?

Atunci când decizi să angajezi o bonă filipineză este recomandat să ții cont în primul rând de nevoile celui mic și de alte câteva aspecte esențiale care trebuie îndeplinite pentru o dezvoltare frumoasă și armonioasă a acestuia.

Vârsta este importantă, iar o angajată mai tânără, înseamnă mai multă energie și răbdare în relația cu cel mic, și, în același timp o gândire deschisă. Ea poate fi mai productivă îndeplinind și alte sarcini în afară de timpul petrecut cu copilul. Cert este că o persoană care își face bine treaba trebuie să iubească copii și să aibă dorința de a se perfecționa în meseria ei.

Experiența profesională și competențele specifice sunt foarte importante pentru ca aceasta se va focusa numai pe nevoile copilului spre deosebire de o instituție unde numărul mare de copii nu oferă posibilitatea unei interacțiuni mai frecvente și mai atente de către educatoare sau personalul specializat.

O bonă ideală este aceea care respectă dorințele părinților, știe să combine distracția cu învățătura, se implică activ în viața puiului tău și dorește ce este mai bine pentru acesta. Nu intervine în intimitatea familiei, este un om responsabil și nu va dori să impună un anumit tip de educație, ci va ține cont în primul rând de regulile stabilite cu părinții.

După o perioadă de probă poți vedea dacă îngrijitoarea este compatibilă cu copilul tău și dă dovadă de calm, responsabilitate și căldură în interacțiunea cu el. Dacă nu vei fi mulțumită, nu este nicio problemă, o poți refuza și vei căuta o persoană potrivită și ce rezonează cu familia ta și cu care te poți înțelege mai bine.

Apelezi sau nu la o agenție de bone?

Recomandarea cea mai importantă atunci când cauți pe cineva care să stea cu copilul tău din afara țării este să lași o agenție ce recrutează bone să facă toată treaba pentru tine. Această variantă este bineînțeles cea mai convenabilă dacă nu ai o îndrumare din partea unor prieteni sau cunoștințe de încredere ce te pot ajuta în acest sens. Pe lângă economisirea timpului și evitarea stresului, opțiunea de a angaja o companie pentru selecția bonei se dovedește de mare ajutor din mai multe puncte de vedere.

Companiile ce plasează forța de muncă în domeniu recrutează personalul calificat și verifică documentele ce atestă competențele și experiența profesională a candidatei respective. Odată ce aceste puncte sunt clarificate, se pot stabili alte detalii referitoare la modalitatea în care va lucra: la domiciliul tău sau va veni doar după un program bine stabilit dinainte. Prima variantă poate întâmpina dificultăți de adaptare deoarece este o situație nouă pentru toată lumea. Tocmai de aceea este bine să existe o perioadă de probă în care se va vedea dacă persoana angajată este compatibilă cu copilul și cu ceilalți membrii ai familiei.

O agenție de recrutare se ocupă de toate etapele pentru angajare și cunoaște legislația în vigoare împreună cu pașii ce trebuie respectați ca totul să fie legal și transparent, mai ales că tot procesul durează câteva luni. Astfel, selectia candidaților, alegerea CV-urilor, eliberarea avizului, a contractului de muncă, a permisului de ședere și detaliile logistice sunt formalități ce vor fi îndeplinite cu succes când alegi o firmă de recrutare profesionistă.

Ce costuri implică serviciile unei bone din Filipine?

bona din Filipine

Angajarea unei bone interne se face în general pentru un termen de doi ani, cu reînnoirea permisului de ședere în fiecare an. Până la angajarea propriu-zisă și integrarea ei în familia ta, sunt sume suplimentare și taxe ce trebuie achitate inclusiv pentru completarea dosarului cu documente ce atestă legalitatea întregii proceduri. Costurile detaliilor de ordin logistic, a analizelor medicale standard ce le va face pentru a te asigura că nu are probleme majore de sănătate și își poate îndeplini sarcinile de muncă sunt lucuri esențiale ce trebuie respectate. Unii clienți fac și testări suplimentare noilor angajați, mai ales când aceștia și gătesc spre exemplu, pentru ca toată lumea implicată să fie în siguranță. Dacă alegi o firmă de recrutare care să se ocupe de toate demersurile și de documentele legate de etapele aducerii ei în țară nu va trebui să mai faci nimic în afară de a o aștepta să se instaleze în căminul tău.

După ce o angajezi, pe lângă salariul achitat lunar pentru serviciile prestate, este necesar să îi asiguri cazare și hrană deoarece va locui sub același acoperiș cu tine, dacă este vorba de o bonă internă.

Care sunt atribuțiile unei bone din Filipine?

Încă de la început este recomandat să existe reguli clare ce vor fi transmise de angajator în legătură cu sarcinile și activitățile bonei în privința îngrijirii copilului și unde este cazul, a treburilor din gospodărie ca gătitul sau menajul. Aceste limite și clarificări vor fi făcute de ambele părți, iar părerile îngrijitoarei vor fi și ele ascultate și luate în serios de către membrii familiei în care dorește să muncească.

Principala ei atribuție este îngrijirea și petrecerea timpului cu copilul sau a copiilor în funcție de fiecare situație, caz în care și salariul va fi mai consistent. Iar acestea vor fi: activități ca plimbări în parc, vizitarea librăriilor, muzeelor sau expozițiilor specifice, jocuri specifice vârstei, hrănirea, supravegherea sau chiar asistarea unuia din părinți la diverse activități specifice jobului ei. Având în vedere că bonele filipineze cunosc engleza foarte bine, una din sarcinile principale poate fi învățarea celui mic această limbă de circulație internațională.

Dacă dorești și alte servicii, salariul pe care îl vei plăti va crește exponențial. Mai poate avea și alte îndatoriri ca: mersul la cumpărături pentru aprovizionare, gătitul, activități de curățenie și asigurarea unui mediu corespunzător creșterii unui copil ori îngrijirea animalelor de companie, când este cazul.

Ce obligații ai față de o bonă din Filipine?

Programul de lucru și momentele libere ale îngrijitoarei vor fi stabilite de la bun început în funcție de nevoile și cerințele angajatorului. Dacă va face ore suplimentare, acestea vor fi plătite conform condițiilor fixate inițial, iar oferirea unor câștiguri suplimentare sunt opționale și vor fi acordate ori de câte ori va fi considerat necesar. Pentru o bonă internă, o altă obligație pe care o are persoana ce dorește serviciile ei, este să îi furnizeze cazare și masă zilnic, precum și alte facilități în funcție de posibilități, dacă sunt cerințe suplimentare.

În contractul de muncă ce va fi semnat cu acordul părților vor fi stipulate perioada de probă, fișa postului ce conțin condițiile și regulile de îngrijire propriu-zise ale copilului, clauzele de reziliere, cuantumul salariului, a eventualelor bonusuri suplimentare, beneficiile și drepturile legale ale bonei ori condițiile de prelungire. Intimitatea este protejată prin clauze speciale unde se iau măsuri de siguranță pentru evitarea posibilității divulgării oricăror informații personale legate de familia ta.

Aceste reglementări ale modalității de desfășurare a muncii, unde sunt stipulate drepturile și obligațiile fiecărei părți, sunt cele mai eficiente pentru evitarea oricăror probleme privitoare la drepturile angajatorului și al bonei, mai ales când ea este încadrată pe un post într-o țară străină și nu cunoaște legislația noastră.

Dacă vrei ce este mai bine pentru copilul tău, fii sigură că angajarea unei bone filipineze cu ajutorul unei firme de încredere va fi o alegere ce nu o vei regreta și care te va ajuta să împletești cu succes cariera și viața de familie!

Related posts

Începutul lunii decembrie este sinonim cu atingerea limitei de avize pentru cetățenii non-UE care vin să lucreze în România

Luna decembrie aduce câteva provocări în ceea ce privește angajarea de muncitori străini și acordarea vizelor de ședere. Numărul avizelor de muncă oferite nu acoperă nevoile pe care le prezintă companiile – este o realitate a pieței, pe care...

Read More
Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?