Cum a devenit o obișnuință angajarea bonelor filipineze în România?

Angajarea de bone filipineze este un trend care a devenit foarte popular în ultimii ani nu numai în rândul celebrităților, ci și al familiilor obișnuite. Mulți părinți se confruntă cu problema timpului insuficient alocat pentru educarea și îngrijirea celor mici. Recrutarea bonelor vine ca un răspuns fiabil pentru cei care își doresc să îmbine utilul cu plăcutul. Este o strategie menită să ușureze activitățile zilnice, dar și să ofere copiilor o dezvoltare armonioasă, în ton cu vremurile actuale. 

Însă, înainte de a lua o hotărâre, e important să ai o perspectivă de ansamblu asupra avantajelor pe care le oferă asiaticele. De ce sunt atât de solicitate, dar și ce trebuie să ai în vedere pentru angajare poți afla în rândurile de mai jos.  

Bonele din Filipine sunt recunoscute pentru loialitatea lor

Infuzia de personal asiatic pe piața din România a crescut semnificativ și a adus implicit multe avantaje. Majoritatea companiilor și-au redus costurile de recrutare și gestionare a resurselor umane. În industria babysitting-ului lucrurile stau și mai bine. Bonele filipineze au devenit populare tocmai datorită:

 • Culturii în care au fost crescute – Asiaticii pun mare accent pe importanța familiei și a conexiunilor durabile. Sunt crescuți în spiritul respectului față de vârstnici și a iubirii față de copii, ceea ce se vede mai cu seamă la nivelul atitudinii. Au mereu zâmbetul pe buze și se afișează în fața celorlalți cu încredere.
 • Profesionalismului cu care lucrează – Un lucru care poate caracteriza cel mai bine colaborarea cu bone Filipine este seriozitatea. Personalul asiatic oferă plus valoare serviciilor pe care le derulează, tocmai de aceea a devenit o soluție de lungă durată. Filipinezele sunt atente la detalii, iar multe dintre ele chiar au pregătire în domeniu. 
 • Nivelului crescut de adaptabilitate – Dacă alegi bone Asia vei vedea imediat că sunt receptive și știu să gestioneze cu ușurință chiar și cele mai dificile situații. Așadar, nu contează dacă cel mic e mai năzdrăvan sau are o fire mai dinamică, bona se va adapta imediat. Nu va fi deloc o problemă pentru ea, ci dimpotrivă.

Majoritatea bonelor filipineze doresc să lucreze pentru minim doi ani

Un alt avantaj pe care îl oferă recrutarea unor bone din Asia este gradul ridicat de flexibilitate pe care îl oferă. Majoritatea celor care vin să lucreze în România sunt dispuse să stea pentru minim doi ani. Printre motivele care facilitează șederea de lungă durată se numără: 

 • Nevoia de stabilitate – Să aduci bone din afara spațiului european implică destul de mult timp. Întocmirea documentației durează, la fel și răspunsul venit din partea autorităților. Tocmai de aceea, asiaticele sunt mai predispuse să compenseze resursele investite inițial. Costurile implicate pentru zbor și mutare sunt de asemenea semnificative, iar un contract mai lung le amortizează.
 • Mediul de lucru sigur – Piața de muncă românească nu se aseamănă deloc cu cea de pe continentul asiatic – este mult mai stabilă. O bonă din Filipine se orientează către o astfel de opțiune tocmai pentru că i se oferă condiții profesionale în care își poate derula activitățile. 
 • Recunoștința față de angajatori – Bonele filipineze îi apreciază foarte mult pe cei care le oferă posibilități de evoluție și au grijă de ele. Rămân loiale, așadar, părinților care au optat pentru serviciile lor. Nu puține sunt cazurile în care asiaticele se integrează rapid și devin chiar parte din familie. 

Hărnicia și stabilitatea filipinezelor le fac candidate potrivite și pentru jobul de menajeră

Filipinezele nu sunt solicitate numai pentru a avea grijă de copii, ci și de a întreține întreaga locuință. Așadar, dacă ești în căutarea unei persoane care poate duce la îndeplinire mai multe activități, iată de ce ar trebui să optezi pentru personal asiatic:

 • Multe filipineze au experiență anterioară ca menajere, atât în țara lor de origine, cât și în alte state europene. Sunt instruite să ofere performanță, dar și calitate atunci când lucrează. Se implică 100% în munca pe care o desfășoară. 
 • Comunicare avansată în limba engleză. Una dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când faci angajarea este modalitatea de comunicare. Nu-ți face probleme – filipinezele vorbesc fluent engleza și se adaptează rapid la cultura românească. 
 • Hărnicia și dedicarea sunt două atuuri reprezentative pentru comunitatea asiatică. Filipinezele își duc la bun sfârșit fiecare sarcină. Țin cont de sfaturile primite din partea angajatorilor, dar și de rugămințile speciale. Multe dintre ele sunt dornice să ofere mai mult decât profesionalism. 

Care este durata și ce implică procesul de angajare a unei bone din Filipine?

Cauți bonă filipineză? Pe lângă faptul că e indicat să te interesezi cu privire la reputația asiaticelor, trebuie să ții cont și de etapele angajării. Procesul nu e deloc complicat, mai ales dacă apelezi la o firmă specializată. 

Durata poate varia de la două până la patru luni, în funcție de: 

 • Disponibilitatea bonelor,
 • Formalitățile administrative,
 • Răspunsul primit de la autorități. 

Perioada se poate prelungi dacă nu soliciți ajutorul experților. O agenție cu experiență în recrutarea personalului străin te poate ajuta să:

 • Definești profilul candidatei ideale și implicit să găsești mai repede persoana potrivită. Specialiștii dețin o bază de date complexă și folosesc modalități avansate de screening și filtrare. 
 • Bifezi toate aspectele birocratice, fără prea multe eforturi. Nu trebuie să faci drumuri constante către instituțiile competente – de toate detaliile se vor ocupa profesioniștii. 
 • Reduci costurile aferente căutării și angajării unei bone filipineze. O firmă din domeniu îți garantează eliminarea cheltuielilor neprevăzute, dar și a timpului investit pentru obținerea rezultatelor. 

Bonele din Filipine au o reputație pozitivă atât pe plan național, cât și internațional. Sunt recunoscute pentru respectul pe care îl oferă, dar și pentru seriozitatea cu care se implică în efectuarea etapelor de lucru. Sunt, de asemenea, harnice, ambițioase și au mereu zâmbetul pe buze, ceea ce va deveni un plus în consolidarea conexiunii cu cei mici. 

Optează pentru resursele potrivite și contribuie la dezvoltarea firească a prichindelului tău!

Related posts

Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?