Piața muncii din România se confruntă deja de ceva timp cu o criză a forței de muncă. Astfel, antreprenorii optează pentru recrutarea de muncitori Asia într-o multitudine de arii de activitate.

În timp ce românii aleg să emigreze în vestul Europei, în țară se caută soluții cât mai ingenioase pentru a facilita procesul de recrutare. Astfel, fie că este vorba despre antreprenori  cu experiență sau la început de drum, țările asiatice reprezintă o sursă bogată de personal. Printr-o astfel de abordare ei își pot dezvolta business-ul într-un mod armonios și pot găsi cele mai potrivite persoane pentru posturile vacante.

Totuși, în calitate de antreprenor nu poți să nu-ți pui următoarea întrebare: Care sunt costurile întregului proces de recrutare? Ei bine, în funcție de preferințele colaboratorilor tăi, ele diferă. Fiecare companie specializată în recrutare de personal Asia percepe diferite taxe. Cât despre costurile propriu-zise/angajat, trebuie să iei în calcul o multitudine de factori, precum costurile călătoriei sau cele de ședere în țară.

De ce companiile din România apelează tot mai des la firmele de recrutare forță de muncă din Asia?

At the restaurant. Asian waitress serving sushi to the customer

În România poate fi observată o tendință în creștere în ceea ce privește procesul de angajare. Mulți antreprenori aleg să colaboreze cu firme care se ocupă exclusiv cu recrutarea din țări asiatice. Mulți cetățeni turci, vietnamezi, nepalezi și din alte părți ale Asiei aleg să emigreze pentru un trai mai bun. Piața de muncă din România se situează printre alegerile principale.

Dacă îți dorești să colaborezi cu muncitori străini, atunci trebuie neapărat să recurgi la ajutor specializat. Numai împreună cu o firmă experimentată în domeniu poți găsi persoanele ideale care să-ți completeze echipa. De asemenea, firma îți poate garanta seriozitatea și profesionalismul persoanei pe care dorești să o angajezi. Tot firma de recrutare te poate ghida pe parcursul întregului proces de recrutare și se poate ocupa de documentele necesare. Astfel, nu riști să lipsească acte necesare și să te confrunți cu sancțiuni din partea autorităților competente.

Nu trebuie să lași criza forței de muncă să-ți afecteze dezvoltarea business-ului! Dacă alegi să-ți completezi echipa cu muncitori din asia, poți observa îmbunătățiri în activitatea ta încă de la început. Nu numai că personalul asiatic este foarte dedicat, dar poate învăța și foarte repede cum să-și îndeplinească sarcinile eficient. De asemenea, bariera lingvistică nu reprezintă o problemă. Majoritatea asiaticilor care aleg să imigreze în România cunosc limba engleză și sunt pregătiți să învețe chiar și limba română!

Așadar, dacă îți dorești o colaborare de succes, trebuie neapărat să ceri ajutorul unei firme cu experiență!

Care este procesul de recrutare și de ce este nevoie pentru angajarea unui cetățean care nu provine din UE?

Deoarece este vorba de recrutarea personalului din țări non-Europene, există anumiți pași obligatorii pe care antreprenorul trebuie să-i parcurgă. Conform legislației aflate în vigoare, iată care sunt etapele angajării de muncitori Asia:

  • Trebuie să fie obținut avizul de angajare;
  • Apoi, o viză de lungă ședere;
  • Dreptul de ședere;
  • Nu în ultimul rând, trebuie eliberat un permis de şedere în scop de muncă / în scop de detaşare.

De asemenea, există mai multe categorii de muncitori la care te poți raporta. Astfel, în funcție de nevoile business-ului tău, poți angaja persoane din Asia în următoarele situații:

  • În calitate de lucrător permanent – Dorești un angajat pe termen lung sau cu contract de muncă pe o perioadă nedeterminată? Atunci, trebuie să obții actele necesare pentru toată perioada șederii.
  • Lucrător sezonier – Deții o afacere precum un restaurant la malul mării sau o cabană la munte și ai nevoie de personal în perioadele aglomerate? Atunci, poți recurge chiar și într-o astfel de situație la angajați asiatici.
  • Alte situații – Există o multitudine de situații în care cetățenii din țări asiatice pot fi angajați în România. Desigur, cazurile deja menționate sunt cele mai des întâlnite. Totuși, persoanele din teritoriul non-european pot ocupa și posturi înalt calificate sau posturi care necesită calificare specială.

De ce este indicat să apelezi la o agenție de recrutare personal străin cu experiență?

Poate fi destul de complicat, dacă nu chiar imposibil să desfășori pe cont propriu un proces de angajare al persoanelor asiatice. Agenția de recrutare are deja o experiență vastă și știe care sunt candidații care se potrivesc cel mai bine cu postul pus la bătaie de tine.

Leading Global Recruitment este o echipă dedicată și pregătită să-ți ofere cele mai bune variante. Firma  se va putea ocupa de întregul proces în timp ce tu te poți concentra pe desfășurarea activităților de business.

Există diferențe majore între angajarea persoanelor de cetățenie română și persoanelor asiatice. Așadar, pentru a te asigura că tot procesul este dus la bun sfârșit este indicat îl lași pe mâna profesioniștilor.

Apelează și tu la serviciile Leading Global Recruitment și dezvoltă-ți afacerea într-un mod armonios cu ajutorul muncitorilor din Asia!

Related posts

Deschide chatul
Contactează-ne direct pe WhatsApp!
Salutare! Cu ce informații te putem ajuta?